Omenavartalolle sopivat vaatteet

Omenavartalon tunnistaa siitä, että vyötäröllä on runsautta. Pyöreän omenavartalon taakse kätkeytyy aina jokin muu vartalomalli, jota keskivartalon pyöreys häivyttää. Omenavartalo on rintava ja vatsakas ja hyvin pyöreä kauttaaltaan. Keskivartalolihavuus on tälle vartalolle tyypillistä. Vyötärölinja kulkee lähellä rintaa tai on huomaamaton ja pallea korostuu, mutta sääret ovat hoikat.


Vie pukeutumisessa huomio sääriin, hoikkiin ranteisiin ja nilkkoihin. Tyköistuvat ja tukevat alusvaatteet parantavat ryhtiä ja tasoittavat vartalon mahdollisia ongelmakohtia tehokkaasti.


Omenavartalolle sopivat materiaalit ja leikkaukset


Suosi:
• Pystylinjat
• Kreppi- ja neulekankaat
• Täysvinoon leikatut kankaat

Vältä:
• Pienet yksityiskohdat
• Väärän kokoiset vaatteet
• Poolokaulukset

Suosi kaarevia linjoja ja leikkauksia ja pehmeitä ja laskeutuvia materiaaleja. Tiimalasivartalon vaatteissa hyvä istuvuus on erityisen tärkeää.

Leikkauksilla ja asusteilla saat vartalostasi parhaat puolet esiin. Plus-koon mallistoissa vartlaotyypille sopivat materiaalit ja leikkaukset on otettu huomioon muodikkuutta unohtamatta.


Parhaiten omenavartaloa pukevat kevyesti vartaloa myötäilevät vaatteet. Vältä myös pikkuruisia yksityiskohtia, jotka saavat muun kokonaisuuden näyttämään isolta, liian ohuita kankaita, suuria taskuja, poolokauluksia ja suuria, vaakamallisia kuvioita ja printtejä







Omenavartalolle sopivat paidat ja puserot


Omenavartalolle

Ryhdikkäältä hartialinjalta alas väljästi kohti lantiota laskeutuvat vaatteet pukevat omenavartaloa. Yksityiskohdat kasvojen lähellä vievät houomita pois keskivartalolta ja avarat pääntiet vievät huomion decoltee-alueelle ja luovat kaulaa piidentävän vaikutelman.


Pidä vyötärönseutu mahdollisimman selkeänä ja suosi 3/4-mittaisia hihoja ja lahkeita, sillä ne keventävät asukokonaisuuksia.



Kokosimme omenavartalolle sopivat paidat ja puserot samalle sivulle:
• Osta omenavartalolle sopiva paita ja pusero




Omenavartalolle sopivat housut ja hameet


Omenavartalolle

Farkuista istuvimmat löytyvät kapeammista malleista. Koska vyötärö ei omenavartalossa usein ole selkeä, eivät useimmat asukokonaisuudet kaipaa vyötä lainkaan.


Omenavartalolle sopivat polvimittaiset, neutraalit hameet, jotka tuovat upeat sääret kauniisti esiin. Plus-kokoisten mallistosta löytyy hyvin housu- ja hamevalikoimaa!


Kokosimme omenavartalolle sopivat housut ja hameet samalle sivulle:
• Osta omenavartalolle sopivat housut tai hame










Omenavartalo sopivat mekot


Omenavartalolle

Mekoista parhaiten omenavartalolle sopivat polvimittaiset, neutraalit mekot, jotka tuovat upeat sääret kauniisti esiin. Avarat pääntiet paljastavat decolteen tyylikkäästi ja saavat kaulan vaikuttamaan pidemmältä.


Omenavartaloiselle sopii erityisen hyvin pelkistetty pikkumusta, jossa on kauniit leikkaukset.

Kokosimme omenavartalolle sopivat mekot samalle sivulle:
• Osta omenavartalolle sopiva mekko










Omenavartalolle sopivat asusteet


Omenavartalolle

Kun vartalo on pyöreä, kannattaa panostaa myös upeisiin ja näyttäviin kenkiin. Usein korkokengät tekevät omenavartaloisesta naisesta erityisen ylvään näköisen. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei valitse jalkaan hurjan siroja korkokenkiä, jotka voivat tehdä kokonaisuudesta epätasapainoisen.







Omenavartaloa lähellä olevat vartalotyypit



h-vartalo vaatteet y-vartalo vaatteet paarynavartalo vaatteet tiimalasivartalo vaatteet

Jokainen meistä on yksilö, ja siksi on enemmän sääntö kuin poikkeus, että oma vartalotyyppi on yhdistelmä kahta eri perustyyppiä. Tämä pitää erityisesti paikkansa omenavartalon kohdalla, sillä vyötärön pyöreys kätkee sisäänsä jonkun toisen vartalomallin.


Tutustu siis myös alkuperäisen vartalotyyppisi vaatevinkkeihin:

• Kauttaaltaan suoralinjainen H-vartalo
• Sporttinen tai povekas Y-vartalo
• Lanteikas ja rintava tiimalasivartalo
• Lanteikas päärynävartalo