Usein kysytyt kysymykset - Sopimo


Onko Sopimo omia tuotteita myyvä verkkokauppa?


Ei ole. Sopimo auttaa Sinua löytämään omalle vartalotyypillesi sopivat vaatteet, mutta ostat vaatteet verkkokaupasta. Sopimo tekee yhteistyötä tunnettujen vaatekauppojen kanssa, kuten Ellos, Bootz ja Cellbes. Klikatessasi vaatetta tai Kauppaan-painiketta siirryt automaattisesti verkkokaupan sivuille. Mikäli tilauksessasi tulee vastaan ongelmatilanteita tai kysyttävää, ole yhteydessä suoraan kyseiseen verkkokauppaan.

Kuinka Sopimo toimii?


Klikkaa omaa vartalotyyppiäsi Sopimon etusivulla ja saat tarkasti valikoidun listan vaatteista, jotka sopivat sinun vartalotyypillesi. Kun klikkaat vaatetta josta pidät, sinut ohjataan automaattisesti verkkokauppaan, josta voit ostaa sen. Ota huomioon, että kun klikkaat verkkokauppaan, poistut samalla Sopimosta kyseisen verkkokaupan asiakkaaksi. Kun olet ostanut vaatteen, voit mahdollisissa ongelmatilanteissa olla suoraan yhteydessä kyseiseen verkkokauppaan.

Maksaako Sopimon käyttäminen?


Ei, Sopimo on täysin ilmainen palvelu. Maksat toki tilaamistasi vaatteista, mutta maksat vaatteista aina hinnan, jonka maksaisit vaatteesta muutenkin - klikkaisitpa verkkokauppaan sitten Sopimon kautta tai vaikka kirjoittamalla verkkokaupan osoitteen selaimeen.

En tiedä omaa vartalotyyppiäni


Olet todennäköisesti tullut Sopimoon, koska omalle vartalollesi sopivien vaatteiden löytäminen on osoittautunut haasteelliseksi. Saatat tietää oman vartalotyyppisi oikein hyvin tai olet ehkä huomannut, että vartalosi on muuttunut ajan myötä, etkä enää ole ihan varma vartalosi mallista. Vartalot muuttuvat eletyn elämän myötä ja esimerkiksi painon nousu tai lasku, raskaudet ja karttuva ikä muuttavat kehoamme.

Löytyisikö lähistöltäsi kokovartalopeili? Asetu kohtisuoraan sen eteen alusvaatteisillasi tai tiukassa asussa. Kuvittele suora linja hartioidesi ulkoreunasta alaspäin. Jääkö lantiosi suunnilleen samaan linjaan hartioidesi kanssa? Vai onko lantiosi kapeampi tai selvästi leveämpi kuin hartiasi? Onko vyötärölinjasi selkeä tai onko vyötärösi kauttaaltaan suora tai runsas? Onko sinulla runsas povi? Entä muhkea takamus? Mistä pidät vartalossasi erityisen paljon, mitä haluat tuoda esiin? Mistä haluaisit viedä pois huomiota? Myös hyvä ystävä voi arvioida vartalosi mittasuhteita, mutta olethan valmis kuulemaan suorasukaisiakin havaintoja kehostasi. Kun olet tutustunut peilikuvaasi tai kuullut arvion ystävältäsi, tee Sopimon vartalotyyppitesti.

Mutta muista tämä omaa vartalomallia tutkiessasi: Ole armollinen itsellesi. Keskity löytämään niitä puolia vartalostasi, joista erityisesti pidät. Vielä muutama vuosikymmen sitten suuri osa vaatteista tehtiin mittatilaustyönä, joten ei ole ihme, että nykypäivänä tehdasvalmisteiset vaatteet saattavat joskus tuntua ja näyttää epämieluisilta. Me Sopimossa ymmärrämme tuskasi ja haluamme auttaa!

Vartalotyyppini on epäselvä tai sijoittuu kahden eri tyypin välimaastoon


Jos et ole varma siitä, mihin pääluokkaan oma vartalomallisi kuuluu, voit selata kahden eri vartalomallin vaatteita ja ostaa ne, jotka miellyttävät silmääsi ja näyttävät kokemuksesi mukaan hyvältä päälläsi.

Sopivatko Sopimon kautta tilaamani vaatteet varmasti minulle?


Ei ole olemassa kahta samanlaista vartaloa, ja yksilöllisyytemme ja omalaatuisuutemme tekeekin maailmasta mielenkiintoisen paikan! Ammattimainen pukeutumisneuvoja osaa määritellä jokaisen yksilöllisen vartalon mallin, johon vaikuttavat muun muassa selän ja jalkojen pituus, vyötärön korkeus ja kulma, hartoiden ja selän kaari ja vatsan ja takapuolen malli. Tapaamisella voi olla myös mahdollista sovittaa ylle erilaisia vaatekokonaisuuksia.

Sopimossa noudatetaan vaatetusalalla yleisesti käytettyä luokittelumallia, jossa vartalotyypit on jaettu viiteen erilaiseen malliin sen mukaan, missä suhteessa ylä- ja alavartalot korostuvat toisiinsa ja kuinka selkeästi vyötärö erottuu. Sopimon vaatevinkit perustuvat siis yleistyksiin, joissa hahmotetaan vartalon yli- ja alikorostuvat puolet ja pyritään harmonisoimaan vaatetuksella kehon mittasuhteita ja korostamaan kehon parhaita puolia. Vaatevinkkimme ovat nimenomaan ehdotuksia, joiden uskomme imartelevan sinun vartaloasi.

Uutiskirje


Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla tuoteuutuuksista, palvelun laajennuksista, uusista verkkokaupoista ja alennuskoodeista. Ja älä huoli - lähetämme uutiskirjeitä harvoin ja vain silloin kun meillä on oikeasti upeita ja mielenkiintoisia uutisia kerrottavana! Voit aina poistua postituslistalta, mikäli niin tahdot. Tilaa uutiskirje Sopimon etusivulta

Tuotteiden palautus


Sopimo ei ole omia tuotteita myyvä verkkokauppa. Kun ostat vaatteen, asioit sen kaupan kanssa, josta teit ostoksen. Useimmissa verkkokaupoissa, joiden kanssa Sopimo tekee yhteistyötä, tuotteiden palautus on ilmaista.

Miten toimin, jos tilauksessa ilmenee ongelmia?


Sopimo ei ole omia tuotteita myyvä verkkokauppa. Kun ostat vaatteen, asioit sen kaupan kanssa, josta teit ostoksen. Mikäli tilauksessa ilmenee ongelmia, ole suoraan yhteydessä verkkokauppaan, josta ostit tuotteen.

Tuotteiden hintaan ja saatavuuteen liittyvät ongelmat


Sopimo tekee yhteistyötä verkkokauppojen kanssa. Toisinaan saattaa käydä niin, että tuote löytyy Sopimosta, mutta sitä klikattuasi verkkokauppa ilmoittaa tuotteen olevan loppuunmyyty tai tuotteen hinta on muuttunut. Tämä johtuu pienestä ja harmillisesta viiveestä tietojärjestelmien välillä. Pahoittelemme mikäli näin on päässyt tapahtumaan.

Miksi Sopimo on olemassa?


Meidän mielestämme vaatteet pitää valita vartalon mukaan eikä vartalo vaatteiden mukaan. Internetistä ei tähän mennessä löytynyt helppoa pukeutumispalvelua, joten sellainen piti tehdä!


Sopimon tarina


Marraskuisena loskapäivänä syntyi kirkas ajatus. Aivan uudenlainen idea, joka odotti toteuttamistaan. Oli kiireinen tarve ostaa vaatetta muutaman päivän päästä koittavaan tilaisuuteen. Kiire ei oikein antaisi periksi shoppausreissuille. Netistä ostaminen olisi vaivattomampaa, mutta sopivien vaatteiden selailulle ja palautuskierroksille ei olisi aikaa.


Vaatekaupassa olo oli toivoton. Oma tyyli on kutakuinkin hallussa, mutta liian usein tulee ostettua vaatetta, joka ei istukaan omalle kropalle niin hyvin kuin olisi toivonut. Iloinen myyjä kuitenkin päättäväisesti skannasi shoppailijan katseellaan ja totesi tietävänsä tasan tarkkaan vaatteet, jotka sopisivat täydellisesti hänen ylleen. Pukukoppiin tuodut vaatteet ryhdistivät, hoikensivat ja tyylittelivät hämmentynyttä asiakasta ja kaikki vaatteet päätyivät ostoskoriin. Samassa syntyi ajatus: miksi tätä palvelua ei voisi saada helposti netissä?


Syntyi ajatus Sopimosta, joka auttaa ja neuvoo eri mallisia naisia löytämään itselleen sopivia vaatteita helposti netistä. Tätä ideaa alkoivat toteuttaa vaatteiden shoppailusta helposti tuskastuva markkinoija-Anna yhdessä koodari-Masan kanssa.


Sivustomme on beta-vaiheessa. Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia ja palautetta: info@sopimo.fi Kiitos palautteestasi!
Käythän tykkäämässä meistä myös Facebookissa!