Y-vartalolle sopivat vaatteet

tiimalasivartalo

Y-vartalo on kuin ylösalaisin käännetty kolmio, jolle tunnusomaista on leveän hartialinjan tai poven lisäksi kapea lantio ja vyötärö. Vyötärö ja lantio ovat lähes yhtä kapeat ja usein myös ja jalat ovat hoikat ja pitkät.


Vartalomalli on usein kulmikas, selkä on lyhyt ja vyötärö on jokseenkin epätarkka, lantio ja takapuoli ovat suorat ja litteät ja selässä ei ole kaarevuutta. Y-vartalon takapuolessa ja säärissä riittää ihailtavaa.


Y-vartalotyyppejä on kahdenlaista. Harteikas nainen on voinut hankkia raaminsa ja poikamaisen vartalonsa urheilemalla. Toinen tyyppi on leveäharteinen ja yläpainotteinen vartalo, jossa hartioiden lisäksi myäs povi on lantiota leveämpi.


Y-vartalolle sopivat materiaalit ja leikkaukset


Suosi:
• Pehmeät yläosat
• Jämäkät alaosat
• Selkeät leikkauslinjat

Vältä:
• Kulmikkuuden korostamista
• Runsaita yläosia
• Vaakamallisia päänteitä

Hyvä perussääntö on, että yläosaan ei kannata tuoda asuilla enempää runsautta tai ryhdikkyyttä, mutta lantiota ja sääriä kannattaa korostaa mahdollisimman paljon.

Vältä vartalon kulmikkuutta korostavia elementtejä ja ylävartaloa korostavia suuria huiveja ja turkiskauluksia, venepääntietä ja kauluskäänteitä sekä vartalon alaosan kapeutta korostavia hyvin tiukkoja farkkuja ja hameita.
Y-vartalolle sopivat paidat ja puserot

Y-vartalolle sopivat paidat ja puserot

Tummasävyiset ja yksiväriset paidat ja neuleet kaventavat ylävartaloa. Hihattomat ja vinosti istutetut raglan-hihat sopivat vartalotyypille.


Suosi maltillisia, alaspäin laskeutuvia kauluksia. Pyöreä, avara, halterneck ja vesiputouskaula-aukko pehmentävät ylävartalon kulmikasta mallia.


Vältä olkapäitä korostaviä yläosia, satiinia, röyhelöitä, poolopaitoja, venepääntietä, rypytettyjä hihoja, näyttäviä kuvioita tai yksityiskohtia kuten taskuja.


Kokosimme Y-vartalolle sopivat paidat ja puserot samalle sivulle:
• Osta Y-vartalolle sopiva paita ja pusero
Y-vartalolle sopivat housut ja hameet


Y-vartalolle sopivat housut ja hameet

Isopovinen tai harteikas nainen voi tasapainottaa ylävartalon raskautta viemällä huomiota vartalon alaosaan. Kapea lantio saadaan täyteläisemmäksi leveällä vaakaraidalla ja muilla vaakasuorilla linjoilla ja leikkauksilla sekä vaaleammilla väreillä, yksityiskohdilla ja erilaisilla kuoseilla. Suosi hameissa rypytystä, värikkyyttä, kuvioita, leveitä helmoja ja drapeerausta.


Tuo sääriä esiin hameilla ja kapeilla, suorilla housuilla. Suosi housuissa kapeaa mitoitusta ja suoraa lantio- ja vyötärölinjaa. Kapeat, katkaistut housut ja boyfriend-malli tuovat pyöreyttä ja muotoa lantion alueelle. Hieman väljissä ja matalavyötäröisissä farkuissa taskut asettuvat kapealanteisen vartalolle myös imartelevasti.


Kokosimme Y-vartalolle sopivat housut ja hameet samalle sivulle:
• Osta Y-vartalolle sopivat housut tai hame


Y-vartalolle sopivat mekot

Y-vartalolle sopivat mekot

Y-vartalolle sopii linjakas, jämäkästä kankaasta valmistettu mekko, jonka leikkauslinjat pysyvät selkeinä. Maltillisen pyöreä tai halterneck-kaula-aukko sopii harteikkaalle naiselle hyvin, ja hihattomat mekot keventävät hartioiden raskautta. Lyhyet, leveähelmaiset mekot tuovat sääriä esiin ja vaaleat sävyjä ja kuoseja tuovat volyymiä alaosaan.


Kokosimme Y-vartalolle sopivat mekot samalle sivulle:
• Osta Y-vartalolle sopivat mekot


Y-vartalolle sopivat asusteet

Y-vartalolle sopivat asusteet

Iso, pitkähihnainen laukku lantiolla tasapainottaa vartalon suhteita ja tuo runsautta lantiolle.


• Osta laukku: Boozt.com - Ellos.fi - EMP.fi - Varusteleka.fi


Y-vartaloa lähellä olevat vartalotyypit

h-vartalo vaatteet tiimalasivartalo vaatteet omenavartalo vaatteet

Jokainen meistä on yksilö, ja siksi on enemmän sääntö kuin poikkeus, että oma vartalotyyppi on yhdistelmä kahta eri perustyyppiä. Y-vartaloa lähellä ovat kauttaaltaan suora H-vartalo, naisellinen tiimalasivartalo sekä omenavartalo, joka kätkee sisäänsä jonkun toisen vartalotyypin.


Mikä osa vartalostasi erityisesti kaipaa tasapainotusta?
Suora vartalo: Tutustu myös H-vartalolle sopiviin vaatteisiin
Lantiolla on runsautta: Tutustu myös tiimalasivartalolle sopiviin vaatteisiin
Pehmeät linjat: Tutustu myös plus-koon mallistoihin